Facebook reklamları nedir?

İÇİNDEKİLER

Facebook reklamları

Günümüzde sosyal medya kullanımına olan ilgi bir hayli artmıştır. İnternet kullanımının artmasına paralel olarak sosyal medya ağları marka ve müşteriler için bir araya gelme platformuna dönüştürülmüştür. Hızlı bir şekilde gelişen sosyal medya platformları, geleneksel medyanın bile önüne geçmiştir. Bu nedenle marka ve şirketler pazarlama stratejilerini değiştirmiştir. Sosyal ağlarda reklam modelleri geliştirilmeye başladığı için firmalar tanıtımlarını bu yollar ile yapmanın daha avantajlı olduğunun farkına varmıştır.
 
Herhangi bir markanın kendi hedef kitlesine doğru bir şekilde ulaşabilmesi için bu konuda uzman olan bir ekip ile çalışılması gerekir. Dijital pazarlama konusunda uzman olan ekibimiz, firmanızın reklamını en iyi şekilde yaparak, marka bilinirliğinizi artırmaktadır.
 
Yeni çıkarmış olduğunuz bir ürünü ya da sunmuş olduğunuz bir hizmeti, sosyal medya araçları sayesinde birçok kişiye ulaştırabilirsiniz. Sosyal medya reklamı denildiği zaman akıllara ilk olarak Facebook gelmektedir. Milyonlarca kişi ve şirketin Facebook kullanıldığı göz önüne alındığında, hedef kitlelerin potansiyel müşterilere dönüştürülebilmesi için facebook reklam stratejilerinin en iyi şekilde yapılması gerektiği anlaşılmaktadır.
 
Sosyal medyada verilen reklamların firma ve markalara sağladığı avantaj çok fazladır. Herhangi bir marka ya da proje milyonlarca kişiye gösterilerek yeni müşteri kazanımları yapılabilir. Bu sayede rakiplerin önüne geçilerek Facebook reklamlarının avantajlarından yararlanılmış olur.

Facebook’ta reklam vermek

Her marka ve işletme, sunmuş olduğu hizmetlerin ya da ürünlerin birçok kişi tarafından tercih edilmesini ister. Bunun için de en uygun reklam seçeneklerini değerlendirir. Hedeflenen kitleye hitap edebilmek için en doğru reklam modelinin uygulanması önemlidir. Reklam stratejileri konusunda uzman olan ekibimiz, firmanızın hizmet ve ürünlerine göre geniş bir değerlendirme yaparak en uygun reklam modelini belirler. Bu alanda en çok Facebook reklamları ön plana çıkmaktadır.
 
Ulaşılmak istenen hedef kitleye kendinizi ve hizmetlerinizi en iyi şekilde anlatmanın temel yolu Facebook reklamlarıdır. Ücretli olarak verilen bu reklamlar ile amacınıza en uygun reklam modeli belirlenir ve bu doğrultuda kapsamlı bir strateji düzenlenir. Facebook pazarlama araçları ile amacınız ne olursa olsun başarı elde edebilirsiniz. Ancak bu aşamada hedeflerin doğru bir şekilde belirlenmesi ve bu doğrultuda profesyonel adımların atılması gerekir. Uzman ekibimiz ile oluşturduğumuz stratejilerimiz doğrultusunda hedeflediğimiz amaçları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Marka bilinirliğinizi artırmak
  • Varlıklarınızı güçlendirmek
  • Potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlamak
  • Keşfedilme oranınızı artırmak
  • Sadakat oluşturarak satışlarınızı artırmak
     

Kullanıcılarının davranışlarını doğru bir şekilde analiz ederek hedeflenen amaçlara ulaşmayı sağlayan bir aracı olan Facebook, firmaların reklam hedeflerinin odak noktası olmuştur. İnternet üzerinden reklam verme seçeneğine olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu bağlamda Facebook reklamcılığı ile sunduğu olanaklar ile daima ön planda olmayı başarıyor.
 
Yıllardır kullanılan bir platform olan Facebook, her geçen yıl kendini geliştirerek çok farklı özellikler sunmaya başlamıştır. Özellikle hemen her gün 900 milyondan fazla kullanıcının Facebook hesabına girmesi, bu platformun önemli bir gelir kaynağı olmasını sağlamıştır. Kişilerin özel seçimlerine ve tercihlerinde göre kategorilere ayrılan reklamlar sayesinde herkes kendi ilgi alanına yönelik verilen reklamları incelemektedir. Bu sayede kullanıcıların ilgisi daha kolay çekilerek, hedef kitleye daha çabuk ulaşılır.
 
Tüm dünya’da gösterilen ilgi kadar ülkemizde de Facebook’a yoğun ilgi gösterilmektedir. En çok kullanılan sosyal medya paylaşım ağı olan Facebook, her gün içeriğini zenginleştirerek kullanıcılara daha iyi hitap edilmesini sağlıyor. Buna paralel olarak, sponsorlu paylaşımlar önem kazanmıştır.

Kurumsallığı en üst seviyeye çıkarak doğru parametreler ile kısa sürede hedeflenen başarı elde edilmektedir. Sizlerde firmanızın ürün ve hizmet tanıtımını yaparak, en doğru hedef kitleye ulaşmak ve potansiyel müşteri kazanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Facebook stratejileri

Marka bilincini yükselterek, ürün ve hizmetlerinize müşteri sadakati sağlamak için en uygun reklam seçeneğini tercih ediyoruz. İşletmeniz için potansiyel müşteriler elde edildiği zaman web sitenizin trafiği de artırılarak, amaçlarınız doğrultusunda en doğru adım atılmaktadır. En verimli dijital pazarlama yöntemi olan Facebook reklamları için profesyonel ekibimiz ile ölçülebilir bir reklam yapma seçeneği sunuyoruz. Bu hizmetlerimiz kapsamında en doğru stratejileri belirleyerek, bu stratejiler doğrultusunda sağlam adımları atıyoruz. Peki, bu stratejiler nelerdir?

  • Öncelikle kampanya hedeflerini belirleyerek, buna uygun doğru hedef kitle incelemesi yapılır. Rakip firmaların reklamları incelenerek, bir adım öne geçecek farklı reklam tipi belirlenir.
  • Kampanya için en uygun bütçe değerlendirmesi yapılır ve kampanya hazırlığına başlanır.
  • Temel ve benzer hedef kitleler oluşturulur.
  • Sosyal medya kurulumu kontrol edilir ve hedeflenen reklam grupları belirlenir.
  • Reklam için en doğru etin ve görseller hazırlanır.
  • Kullanıcıların sitenize ulaşmasını sağlamak için etkili bir eylem çağrı metni düzenlenir.
  • Reklam yayını yapıldıktan sonra reklam değerlendirmesi yapılarak, performans takibi incelenir.
  • Gerekli analizler ve testlerin değerlendirmesinden sonra hedeflenen kitleyi etkileme işlemi başarı ile gerçekleştirilmiş olur.

Neden önemlidir?

 Teknolojik gelişmeler ışığında internet ve mobil cihaz kullanımı artmıştır. Bu sayede artık bilgisayar olmasa bile mobil cihazlar yardımı ile internete giriş sağlanarak her türlü işlem gerçekleştirilebilmektedir.
 
Teknolojinin bu kadar ilerlemiş olması, farklı reklam stratejilerinin de geliştirilmesine olanak tanımıştır. Her an her yerden Facebook hesabına ulaşılabiliyor olması, Facebook reklam teknolojisine olan ilgiyi sürekli olarak artırmaktadır.
 
Hem kurumlar hem de hedef kitleler Facebook aracılığı ile ortak bir noktada buluşuyor. Bu olanakları kullanan firmalar, en doğru planlama ile direkt olarak hedef kitlesine ulaşmayı başarıyor. Bu nedenle Facebook reklamları çok önemlidir.
 
Firmamız hem bölgesel hem de yerel hedef planlamasını en iyi şekilde yaparak, firmaların istediği bölgede reklamların yayınlanmasını sağlar. Bu doğrultuda ürün ya da hizmete uygun yaş, cinsiyet ve ilgi alanı optimizasyonu da yapılabilmektedir. Ayrıca reklamlarınızın istediğiniz gün ve saatte yayınlanmasına da sizler karar verebiliyorsunuz.

Avantajları

Ürün ya da hizmet sunan firmalar için reklam çok önemlidir. Satışları artırmak için doğru zamanda ve doğru hedef kitleye uygun reklamların yapılması gerekir. Bu konuda kendini sürekli geliştiren ekibimiz, firmanız için en doğru reklam stratejisini yapıyor. Yeni müşteriler kazanmanız ve rakiplerinizi geride bırakmanız için gerekli tüm adımlar atılarak, marka bilinirliğiniz artırılıyor. Facebook reklamlarının firmanız için sağlayacağını temel avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Facebook reklamları düşük maliyetlidir. Bu sayede küçük bir bütçe ayırarak yüzbinlerce kişiye ulaşabilirsiniz.
  • Diğer reklam araçları ile kaç kişiye ulaşılabildiği net olarak tespit edilemez. Ancak Facebook reklamları ile reklamınızı kaç kişinin tıkladığı ve incelediği belirlenmektedir.
  • Facebook reklamları saatlik, günlük, haftalık ve aylık olabiliyor. Kampanya gününüz gelmeden Facebook üzerinden reklam yaparak, hedef kitlenizin kampanyayı önceden incelemesini sağlayabilirsiniz.
  • Facebook reklamları kontrol altına alınabiliyor. Yani zamanlama manuel olarak yapılıyor. Ayrıca reklam yayınlandıktan sonra isteğe bağlı olarak metin, video, görsel ya da hedef kitlede değişim yapılabiliyor.
  • Hem dünyada hem de Türkiye’de Facebook kullanıcı sayısı çok fazladır. Bu nedenle kullanıcıların ürün ve hizmetlere erişimi son derece kolay oluyor.
  • Demografik ve lokasyon hedeflemesi yapılabiliyor. Reklamınızın doğru kitleye seslenebilmesi için cinsiyet, yaş, medeni hal, lokasyon, eğitim durumu gibi kriterler seçilebiliyor. Daha fazla esneklik sunan Facebook reklamları ile daha çok söz söylenebilir. Bu sayede günlük bütçeye uygun reklamlar yapılabilir. Bir kullanıcı, sizin reklamınızı beğendiği zaman o kişinin arkadaşları da ilk sırada sizin reklamınızı görebiliyor. Bu sayede daha çok kitleye daha kısa sürede ulaşabiliyorsunuz.

 
Facebook Reklam Modelleri

Facebook reklamları ile istenen başarının yakalanabilmesi, çalışılan firmanın uzmanlığına bağlıdır. Bu nedenle işinin uzmanı olan bir ekip ile çalışmanız çok önemlidir. Firmamız bünyesinde çalışan personellerimizin tamamı alanında uzman olan kişilerden oluşmaktadır. Firmanız ve markanız ile ilgili en doğru ve kapsamlı analizler yapılır. Bu analizler neticesinde hedef kitlenize en uygun Facebook reklam modeli belirlenir. Markanıza sadık olan müşteri sayısını ve satışlarınızı artırmak için kullanmış olduğumuz reklam modelleri şunlardır:
 
Marka Bilinirliğinizi Artırmak

Yıl içerisinde en az 6 kata kadar büyümenizi sağlayan bu reklam modeli ile istatistiksel sonuçlar elde ediliyor. Firmanızdan alışveriş yapan müşterileriniz ile sürekli iletişimde olmanız, bu oranı artırıyor. Görsel kullanıma önem verilen marka bilinirliği modelinde izletme ve akılda kalma hedeflenmektedir.
 
Dinamik Reklam Modeli

Ürün ve hizmetlerinizin daha çok satışını sağlamak için daha önce alışveriş yapan kullanıcılara otomatik olarak gösterilen reklam türüne dinamik reklam denir. Benzer ürünlerin de gösterilmesini sağlayan bu reklam ile daha kapsamlı bir tanıtım yapmış olursunuz.
 
Sayfa Etkileşim Modeli

Yeni hedef kitleler ile iletişime geçmek için kullanılan yöntemdir. Müşteri analizleri en iyi şekilde yapılarak en beğenilen reklamlar ve içerikler hazırlanır. Müşteri veri tabanı oluşturma aşamasında elde edilen veriler ile hareket edilir ve en doğru sonuçlar elde edilir.


Erkan Aslan
Erkan Aslan
×
Mobil Sürümünü görüntüle
loader yükleniyor...