Instagram Reklamları Nedir?

İÇİNDEKİLER

Teknolojinin durdurulamayan gelişimi her geçen gün farklı bir yeniliğin hayatımıza girmesini sağlıyor. İnternet ve mobil cihaz kullanımının artmasını sağlayan teknolojik gelişmeler ile ihtiyaçlarınızı anında karşılayabiliyorsunuz.

İnternet kullanımı yaygınlaştıkça özellikle sosyal medya platformuna olan ilgi artmıştır. Bunlardan biri olan İnstagram, hem dünya genelinde hem de Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformudur.

instagram-main.jpg
 
Kullanıcılar ilgilendikleri kişilerin fotoğraflarını ve tüm paylaşımlarını keşfetmek için İnstagram’ı sürekli takip ediyor. Ortalama olarak 500 milyondan fazla kullanıcısı olan İnstagram, farklı reklam seçenekleri aracılığı ile hem büyük hem de küçük işletmelere çok önemli bir fırsat sunuyor.

Instagram'da reklam vererek işletmenizi güçlendirebilirsiniz

Son dönemlerde yoğun bir ilgi gören İnstagram, marka bilinirliliğin artırılması için en önemli platformların başında geliyor. İnstagram kullanıcıları arasında yapılan araştırmalara göre kullanıcıların % 60’ a yakını İnstagram sayesinde yeni ürünler keşfettiğini, % 75’i ise İnstagram’da yapılan reklamlardan ilham alarak hareket ettiğini söylemektedir. Bu da İnstagram’ın ne kadar güçlü bir reklam aracı olduğunun en iyi ispatıdır.

 
Mobil cihaz ve internet kullanan kişilerin geneli zamanının büyük bir kısmını İnstagram’da geçiriyor. Her bir kullanıcı da en az bir tane işletmeyi takip ettiği için kurumsal ve marka bilinirliği ön plana çıkıyor. Yüksek etkileşim oranına sahip bir hedef kitlesi olan hesaplar, hikâyelerinde paylaştıkları reklamlar ile firmanın müşteri sayısını kısa sürede artırabilirler.
 
Marka bilinirliğinizi en yüksek seviyeye taşımanız, hedeflenen kitleye en hızlı ve en doğru şekilde ulaşabilmeniz için sizlere yardımcı oluyoruz. Sosyal medyanın gücünü en iyi şekilde kullanarak, işletmenizin daha da güçlenmesini sağlıyoruz.
 
İnstagram, sosyal medya alanları içerisinde en son kurulan platform olmasına rağmen büyük bir ivme yakalayarak büyük bir kitleye ulaşmıştır. Bu kitleyi en iyi şekilde değerlendirebilmeniz için performans odaklı dijital çözümler sunuyoruz.
 
İnstagram’da reklam verilirken yaş, cinsiyet, davranış, konum ve ilgi alanları gibi kriterler belirlenir. Bu sayede hedef kitlenize en uygun reklamlar oluşturularak kısa sürede dikkat çekmeniz sağlanır. Reklam maliyetlerinizi büyük oranda düşüren İnstagram reklamları ile ziyaretçi sayınızı da artırabilirsiniz.

instagram-advertising-with-island-media-management.jpeg

Etkili Instagram reklamları

Etkisi her geçen gün biraz daha artıran sosyal medya, firmaların tanıtımlarını en uygun şekilde yapabilecekleri bir yer haline gelmiştir. Haber ve bilgi alımı için ilk başvurulan yerlerden birisi olan sosyal medya ağları içerisinde özellikle İnstagram yoğun bir ilgi görüyor. Bu ilginin yüksek olması, reklam verilmesi alanında da İnstagram’ı popüler hale getiriyor.
 
Milyorlarca kullanıcısı olan İnstagram, kullanıcıları üzerinde çok ciddi bir etki yaratmaktadır. Ancak bu etkinin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi ve marka bilinirliğinin ön plana çıkarılabilmesi için reklam stratejisinin doğru ve planlı bir şekilde yapılması gerekir. Bu konuda uzman olan deneyimli ekibimize sonuna kadar güvenebilirsiniz.
 
Ciddi bir strateji ve planlama çalışmaları sonucunda sorunsuz ve etkili bir reklam verilebilmektedir. Herkes marka, ürün ya da siste tanıtımı yapabilir. Ancak bu tanıtımların etkisinin yüksek olması için uzman bir ekip ile çalışmak çok önemlidir. 
 
Hedef kitlenin doğru belirlenmesi ve reklamın doğru zamanda yapılması ile başarı kısa sürede elde edilecektir. Görselliğin önemini bilen ekibimiz, İnstagram’ın kullanıcılarına görsel olarak hizmet etmesinden yararlanarak başarılı bir reklam stratejisi oluşturuyor.

Instagram reklamlarının amacı nedir?

Instagram pazarının değerini fark eden bütün işletmelere, hedefledikleri dijital pazarlama sonuçlarını alabilmeleri konusunda destek veriyoruz. Marka, ürün ve hizmetlerini İnstagram yolu ile tanıtmak isteyen işletmelerle yürüttüğümüz çalışmalar ile hedeflenen amaçlar şu şekilde sıralanabilir:
 
Marka Bilinirliği Oluşturmak

Marka veya işletmelerin; ürün, marka ve hizmetlerinin potansiyel müşterilere ulaştırılarak bu ürün ve hizmet hakkında açıklayıcı bilgiler verilmesi gerekir. Bu bilgiler ışığında, kullanıcıların varsa mobil uygulamayı indirmesi ve ürünleri satın alması sağlamak için uygun reklam stratejileri yapılmaktadır. Bu stratejiler için erişim, erişim – sıklık, yerel bilinirlik ve marka bilinirliği gibi instagram reklamları kullanılabilmektedir.
 
İlgi Çekmek

İnstagram reklamları ile ulaşılmak istenen amaçlardan biri de, kullanıcılarda ilgi uyandırmaktır. Potansiyel müşterilere ulaşmak ve ürünlerin tanıtımını en iyi şekilde yaparak ilgi çekmek için internet sitesi tıklamaları, erişim – sıklık ve video görüntülemeleri gibi instagram reklamları kullanılır.
 
Dönüşüm Sağlayabilmek

Temel amaçlardan biri de dönüşüm elde etmektir. Firmanın mobil uygulamasının indirilmesi, ürünlerin satışının artırılması veya mağaza ziyaretçilerinin artırılması için dinamik reklamlar, internet sitesi dönüşümleri, mobil uygulama ile etkileşim ve mobil uygulama yüklemeleri gibi reklam seçenekleri tercih edilmektedir.

          instagram-video-ads-blog.jpg

Instagram'da reklam vermenin faydaları

Son dönemlerdeki en popüler sosyal paylaşım ağı olan İnstagram, markasını ve ürününü tanıtmak isteyen kişilerin müşteri potansiyelini barındıran önemli bir ağa dönüşmüştür. Diğer internet reklamları ile kıyaslandığı zaman İnstagram reklamlarının görüntülü olması daha çok dikkat çekmesini sağlamaktadır.
 
Diğer sosyal medya platformlarında dikkati dağıtacak birçok farklı faktör bulunur. Ancak İnstagram’da yalnızca video ve fotoğraf olduğu için dikkati dağıtacak herhangi bir faktör bulunmuyor. Buna bağlı olarak, instagram reklamları hemen her markanın reklam tercihlerinde ilk sırada yer alıyor.
 
İnstagram Facebook tarafından satın alınmıştır. Bu nedenle Facebook ile entegre bir reklam stratejisi yürütüldüğü zaman direkt göze çarpacak olan reklamlar sayesinde kullanıcı sayınız kısa bir süre içerisinde artacaktır.
 
Doğru stratejiler ile yapılan instagram reklamları sayesinde marka bilinirliği artar ve kurumsal firmanın imajı güçlenir. Ürün ve hizmet tanıtımının kolay bir şekilde yapılabildiği reklamlar sayesinde hedeflenen kitleden daha çok kişiye ulaşılabilmektedir. İnstagram reklamlarının firma ve markalara sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Marka bilinirliği yükselerek ürün ve hizmet satışları artar.
  • Reklam maliyetleri düşer.
  • Hedefler doğrultusunda bütçeye uygun olan reklamlar doğru hedef kitlelere ulaşır.
  • Web sitenin mobil platformunun kullanılma sayısı ve web site trafiğinde artış meydana gelir.
  • Ürün ve hizmet tanıtımı en iyi şekilde yapılır.
  • Markanın dikkat çekiciliği artırılır.
  • Yeniden pazarlama sistemi aracılığı ile eski ziyaretçilere yeniden ulaşılabilir.
  • Güncel olan kampanya ve fırsatlar anında iletilebilir.
  • Müşteri sayısı artarak işletmenin güçlenmesi sağlanır.
  • Hassas hedefleme seçenekleri ile yalnızca hedeflenen kullanıcılara ulaşılabilir.
  • Ülke, bölge ve şehir gibi konumlara göre hedefler belirlenebilir.
  • Yaş, dil ve cinsiyet gibi kriterlere göre hedef kitle doğru olarak belirlenir.
  • Reklam kampanyalarına istediğiniz zaman başlayabilir ya da son verebilirsiniz.

Instagram reklam modelleri

İnstagram’da video, görsel ve birkaç görselin kaydırılarak görüntüleme yapılmasını sağlayan Carousel ve Stories reklam olmak üzere 4 temel reklam verme modeli bulunmaktadır. Firmanın kısa sürede hedeflediği yerlere gelebilmesi için ekip olarak en doğru reklam stratejisini yapıyoruz. Doğru zaman ve doğru hedef kitleye yapılan reklamlar ile kısa sürede kullanıcı sayısını artırarak, web sitenin etkileşim oranını yükseltiyoruz. Bu amaçlara ulaşmak için kullanmış olduğumuz reklam modelleri şunlardır:

 
Instagram Image Ads
 
Belirlenen bir fotoğraf ile reklam yayınının yapıldığı reklam modelidir. En doğru fotoğraf belirlenerek kare ya da yatay format haline getirilir. Bu görselin altına dikkat çekici içerik eklenebilmektedir. Kullanıcıları siteye yönlendirmeye yarayan dikkat çekici eylem çağrıları yapılır.
 
Belirlenen resmin üzerine eklenen buton sayesinde kullanıcıların doğrudan web sitesine ya da instagram sayfasına yönlendirilmesi sağlanır. Bu işlemler sırasında görsel çözünürlüğe de dikkat edilmektedir. Hedef kitlenin dikkatini çekecek en iyi görsel oluşturulur.
 
İnstagram reklam modelleri içerisinde en basit ve etkili olan reklam modellerinden biridir. Firmanın amacını net bir şekilde anlatan fotoğraf ve reklam metni ile reklam başarısı artırılmaktadır. Hem kısa hem de vurucu cümleler seçilerek farklı tasarımlar elde edilir.
 
Instagram Video Ads
 
İnstagram kullanıcılarının video izleme alışkanlıkları her geçen gün artıyor. Bu sayede amacınızı kısa videolar ile anlatarak en iyi şekilde video reklamı yapmanızı sağlıyoruz. İsteğe bağlı olarak yatay ya da dikey format kullanılan bu videolar en fazla 30 saniye olmaktadır.
 
Fotoğraf ile elde edilen görsel etki, ses ve hareket gücü ile desteklenerek artırılabiliyor. Reklamı yapılmak istenen içerik ile ilgili etkili bir video içerik hazırlanır. Belirlenen hedeflere göre optimize edilen video reklamlar ile web sitenize ait olan bir uygulamanın indirilmesini ya da kullanıcıların sitenize yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz.
 
Instagram Carousel Ads
 
Reklamı yapılmak istenen ürün ya da hizmet ile ilgili 4 farklı fotoğraf belirlenir ve bu fotoğraflar art arda sıralanır. Bu sayede görsel bir bütünlük sağlanarak kullanıcılar üzerinde doğru bir etki yaratılır. Hedeflenen kitleye ulaşılmasını sağlayan bu reklam modeli ile kullanıcıların sitenize yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz.
 
Stories Reklamları

İnstagram’da kullanılan Stories, ilk günden itibaren büyük bir ilgi çekmeyi başarmıştır. İnstagram kullanıcıları hesaplarına giriş yaptığı zaman ilk olarak diğer hesapların Stroies paylaşımlarına bakmaktadır.

Kullanıcılara tam ekranda sürükleyici bir reklam deneyimi sunan Stories reklamları da en etkili reklam modelleri arasına girmeyi başarmıştır. Bu reklam modelinde, kullanıcıların hikâyelerinde video ya da fotoğraf kullanılabilmektedir. Görsel bir paylaşım yapılacak ise 9:16 boyutunda ve dikey formatta, video kullanılacak ise aynı formatta e 15 saniye ile sınırlı olması gerekir. Sizlerde markanızın kısa sürede büyük başarılar ve kazançlar elde etmesini istiyorsanız, deneyimli ekibimizin hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.


Gürkan İnanç
Gürkan İnanç
×
Mobil Sürümünü görüntüle
loader yükleniyor...