Repost nedir?

İÇİNDEKİLER

repost.jpg

Repost, Instagram’da yer alan beğenilen herhangi bir fotoğrafın veya videonun paylaşımının uğraşılmadan kullanıcıların kendi hesabı üstünden paylaşmasına yardım eden bir özellik olarak açıklanabilir. Bir başka deyişle Repost denilen şey özünde bir başkasının paylaştığı videoyu ya da fotoğrafı paylaşmak olarak ifade edilebilir. Örneğin, bir fotoğrafın bir kullanıcı tarafından aşırı bir şekilde beğenildiği varsayılsın ve bu fotoğrafı kendi takipçileriyle de paylaşmak istesin. Kullanıcı bu uygulama vasıtasıyla beğenilen o fotoğrafı kendi hesabında paylaşarak repost yapmış olur.

Ortaya Çıkış

Instagram, yıllardır başka uygulamaların sağladığı bir özelliği doğrudan olarak kendisi olarak sunmaya hazırlandı ve Instagram Repost adının bu uygulamaya verilmesine rağmen ayrı olarak yayınlanacak olan uygulama ile kullanıcıların herhangi bir başka uygulamaya ücret ödemeyerek bu uygulamayı kullanmasına olanak sağlamış oldu.Kullanıcıların birçoğu Twitter'da olduğu gibi Instagram'da da fotoğrafları ya da videoları dilediği bir şekilde takipçileriyle paylaşmak istiyor. Başka bir deyişle paylaşılan herhangi bir fotoğrafı öz kaşeli bir biçimde kendi hesabından hızlı bir şekilde paylaşma amacıyla 2018 yılının sonlarına doğru ortaya çıktı fakat Instagram bugüne kadar bu olanağı kullanıcılarına vermemişti.3. parti yazılımlar vasıtasıyla kullanılabilen Instagram Repost özelliği, başka bir kullanıcı tarafından paylaşılan bir içeriğin direkt kullanıcının kendi hesabından paylaşmasını sağlıyor. Uygulamanın doğasının bozulma riskinden dolayı uzun süredir sisteme dahil edilmeyen bu özelliğin testleri ilk olarak kapalı kapılar ardında yapıldı.

 İlk olarak onaylı beta ve işletme hesaplarına dağıtılması muhtemel olan bu güncellemeye ek olarak, başka özellikler de test altına alındı. Test edilen özelliklerin en başında, zamanlanmış paylaşım da vardı. En önemlisi bu özellik aktif hale geldiği zaman tıpkı Facebook’ta olduğu gibi Instagram’da da bir gönderi zamanlama özelliği sayesinde, dilenildiği gün ve saate yayınlanacak şekilde kurulumu yapılabilir.

Repost Nasıl Yapılıyor?

Hangi sosyal medya hesabı olursa bunların birçoğunda bir başka kişinin yaptığı paylaşımı, kullanıcıların kendi takipçileriyle paylaşabileceği özelliklere sahip. Örneğin Facebook’da bulunan paylaş butonu, Twitter’da yer alan retweet seçeneği gibi buton seçenekleri başkasının paylaşımı yapılırken kullanıcının kendi fikirlerini de ekleyebileceği bir seçim şansına sahip. Yani kullanıcıların gönderiyi alıntılayabileceği yeni özellikler katıyor fakat İnstagram böyle bir özelliğe maalesef sahip değil. Repost yapabilmek temel koşulu cihaza Repost’u bulunduran güncel bir uygulamanın yüklenmesi olarak söylenebilir. Daha çok Instagram kullananlar tarafından kullanılan uygulamaları tercih etmek bu aşamada dikkate alınması gereken bir husus. Çünkü Repost yapılacak uygulamaya Instagram hesabıyla giriş yapmak gerekli. Bu sebepten ötürü de sadece güvenilen Repost uygulamalarından faydalanılmalı. Tersi bir durumda kullanılan hesap kötü niyetli kişilerin eline geçebilir ya da kullanılan hesap bot bir hesap olarak kullanılabilir. Bu yüzden bu hususa özellikle dikkat edilmeli.

Bu noktada öne çıkan Repost uygulamalarından biri olan Repost for Instagram güvenilirliği sayesinde birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Öncelikli olarak cihaza kurulan Repost for Instagram uygulaması açılıyor. Sonrasında home tuşu yardımıyla ana ekrana geçilip Instagram uygulamasına giriliyor. Daha sonra repost edilmek istenen gönderinin üstüne gelerek gönderinin üstünde bulunan üst üste duran üç noktaya basılarak yeni bir pencere açılır. Açılan pencerede yer alan Paylaşım URL’sini kopyala butonu seçilerek tamamlanan bu aşamalar sonucunda yeniden Repost for Instagram uygulamasına geçiş yapıldığında görselin en tepede olduğu gözükmeli. Eğer bu şekilde bir şey olmadıysa işlemleri yeniden yapmak sorunu ortadan kaldırabilir. Daha sonra görselin veya videonun hangi kaynaktan Repost edildiğini belirten pencere için bir konum belirlenmeli. Son olarak Dark/Light seçenekleri yardımıyla pencere için arka alan seçimi yapılıp Repost tuşuna basılarak işlem sonlandırılıyor. Böylelikle Repost işlemi tamamlanarak kullanıcılarına sunuluyor.

Instagram Hikayeleri Repost Nasıl Yapılır?

Aynı zamanda Instagram’da görülen bir paylaşım kullanıcılar tarafından hikâye şeklinde 24 saatliğine takipçiler ile paylaşılabilir. Bunun için tek gereksinim gönderiyi paylaşan hesabın herkese açık olması. Bunu yapmanın yolu gönderinin altında yer alan beğen ve yorum butonlarının hemen yanında bulunan gönder butonuna tıklanması. Açılan listede arkadaş listende bulunan herhangi bir kişi yerine en üst kısımda bulunan hikayelere ekle seçeneğine tıklanıyor.

Bundan sonra sadece ve sadece hikâye üstünde gönderinin şeklini düzenlemek ve isteğe bağlı olarak dilenen açıklamaları eklemek kalıyor. Bir başka kişinin hikayesini de kullanıcılar kendi profilinde paylaşmak için hikayene ekle seçeneği kullanarak yapabilir. Repost için yapılması gerekenler bu kadar basit.

Repost İndirme İşlemi

Repost for Instagram uygulaması iki farklı şekilde bulunuyor. Bu uygulama PRO ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürümde indirilebilir. Ücretsiz sürümde Repost uygulaması kullanıcılara reklamlar gösteriyor ve görseli kimden paylaşıldığına dair bildirim veren bir bildiri kutusunu görsel üzerinden tamamen ayıklanmasına izin verilmiyor. Pro sürüm ise reklamları göstermeyerek kesintisiz bir hizmet imkânı vererek kullanıcılarının işini kolaylaştırmış oluyor.

Repost Olmasaydı Ne Olurdu?

Repost, Instagram üzerinden sağladığı fayda ile verilerin Facebook ve Twitter benzeri bir tarzla diğer kullanıcılara sağladığı fayda göz önüne alındığında bu durum daha etkili bir şekilde değerlendirilebilir. Örneğin böyle bir özellik yokken Instagram üzerinden birinin paylaştığı gönderiyi bir başkası kendi takipçileri ile paylaşamıyordu. Ekran görüntüsünü alıp bunun üzerinde bazı kesme işlemleri yaptıktan sonra bu paylaşım yapılabiliyordu fakat bunun yerine günümüz şartlarında böyle bir zorluk yok. Repost for Instagram sayesinde bu durum ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca sağlanan bilgi akışı sayesinde sosyal platformda hızlı veri aktarımı da sağlanmış oluyor. Bir başka açıdan değerlendirilecek olursa da kullanıcıları Instagram platformunda tutup onların diğer sosyal medya platformlarına kaymasını önlemek adına yapılan güzel bir hamle olarak nitelendirilse de bu hamle ilerleyen yıllarda daha da gelişerek büyültülebilir.


Ayşe Yeren
Ayşe Yeren
×
Mobil Sürümünü görüntüle
loader yükleniyor...