Apple TV nedir?

İÇİNDEKİLER

Günümüzde insanların televizyon izleme alışkanlıklarında çok ciddi değişiklikler göze çarpıyor. Her ne kadar oldukça gösterişli ve pahalı televizyonlar üretilse de artık beklentiler oldukça farklı. Standart televizyon kanalları, özellikle genç kitle için artık pek fazla bir şey ifade etmiyor. Bu anlamda Netflix, Digitürk Play, Tivibu Go, IPTV, Smart TV, Android TV gibi alternatifler, büyük bir heyecanla karşılanıyor. Apple TV de aynı şekilde bütün bu özel platformların arasına katılmaya hazırlanıyor.

Özel İçerikler Apple TV’de

Apple TV, bu sene mayıs ayı içinde kullanıma açılan özel bir yayın platformudur. Bir uygulama formatı olarak hizmet veren Apple TV; Iphone, Ipad, Mac gibi cihazlardan sorunsuz şekilde izlenebilir. Aynı zamanda Apple TV hizmetini akıllı televizyon teknolojilerinden faydalanarak da alabilirsiniz. Apple TV’den sorunsuz bir şekilde faydalanmak isteyen kullanıcılar, belli bir ücret vermek durumunda. Apple TV’yi cazip ve çok özel kılan pek çok özellik bulunuyor. Bunun yanında sadece bu platforma özel olarak yayın yapan bazı kanalların varlığı, Apple TV’nin tercih edilmesinde önemi bir faktör. Showtime, Starz ya da HBO gibi kanallar, bu özel kanallardan sadece birkaçı. Kullanıcılar ancak diledikleri servisler ölçüsünde ücretler öder. Bunun yanda belli filmleri ya da programları da uygun fiyata satın almak mümkün. 

Apple TV’nin yakın bir zaman sonra Türkiye pazarında da olması bekleniyor. Apple TV’nin Türkiye’deki satışının sonbahar dönemine denk geleceği konuşuluyor. Özellikle Türkiye’deki Apple sevdalıları için bu, gerçekten de uzun zamandır beklenen bir haberdi diyebiliriz.

İçerikler Daha da Zenginleşecek

Yeni nesi televizyon izleme platformlarından olan Apple TV, aslında oldukça yeni bir proje. Bu senenin başında tanıtımı yapılan platforma daha şimdiden büyük bir ilgi söz konusu. Apple TV kullanıcıların beklentilerine ve isteklerine göre içerik politikasını değiştirecek ancak şu anda genelde genç kitlenin ilgisini çekebilecek içerikler ağırlıkta. Bu içerikler zaman içinde daha da zenginleşecek gibi görünüyor. Tabi bu durumda fiyatla ilgili nasıl bir politika izlenir, bilinmez.

Hesabınızı Kişiselleştirin

Apple TV aynı zamanda müthiş bir kişiselleştirme sunuyor. Özellikle görüntülenme alışkanlıklarınızdan yola çıkarak hangi içeriklere ilgi duyduğunuzu analiz ediyor ve sevebileceğiniz içerikleri önünüze sunuyor. Apple TV’de şu anda 150’den fazla online yayın uygulamasından gelen programlar ya da filmler, size öneri olarak geliyor. Bu da sevebileceğiniz içerikleri çok daha kolay bir şekilde keşfetmenizi sağlıyor.  Ayrıca “Aile İçi Paylaşım” adı verilen özellik sayesinde tek bir ücret ödeyerek içeriklerinizi aile üyelerinizle paylaşabilirsiniz.

Aynı içerikleri tekrar tekrar izlemek durumunda kaldığımız televizyon ekranlarımız Apple TV sayesinde renkleniyor. Apple TV televizyonlara pratik olarak bağlanabilen ufak bir cihaz. Cihazın oldukça ufak olması, Apple TV’nin kolay kullanımı açısından oldukça önemli. 

Fotoğraf ve Videolarınızı Aktarın

Apple TV’nin bir diğer önemli özelliği, AirPlay teknolojisi sayesinde hem fotoğrafları, hem de video ve müzikleri hızlı bir şekilde TV’ye aktarabilirsiniz. Bunun dışında doğrudan internet üzerinden yayınlar yapan yerel ve ulusal radyo frekanslarına ulaşabilirsiniz.Apple TV’de film ve dizi içerikleriyle alakalı olarak sürekli fragmanlar ve tanıtımlar dönüyor. Ayrıca Youtube, Vimeo gibi son derece popüler video platformlarını görüntüleyebilirsiniz. İTunes üstünden keyifli bir şekilde müzik dinlemek isterseniz öncelikle Türkçe dil ayarınızı yapmalısınız. Ayrıca Store ayarlarınızı “Türkiye” olarak ayarlamak durumundasınız. Apple TV üzerinden kesintisiz olarak müzik dinleyebilmeniz için İTunes Match’a üye olmanız şarttır. Kişisel müzik arşiviniz ve listeleriniz bu sayede profiliniz üzerinde kolayca görüntülenebilir. 

İkonları Seçin, Eğlenceye Başlayın

Apple TV’nin ana ekranında çok çeşitli ikonlar yer alıyor. Bu ikonlar sizi en doğru içeriklere hızlı bir şekilde götürecektir. Örneğin filmler ikonuna tıkladığınız zaman İTunes Store isimli mağazada yer alan filmlere göz atabilirsiniz. Burada klasik ya da güncel filmlerden seçmeler bulabilirsiniz. Bazı dönemlerde doğrudan sinemadaki gösterim günleriyle eşzamanlı olarak bu dijital platform üzerinden filmleri takip edebilirsiniz. Filmleri sağ sol, yukarı aşağı gibi yön tuşlarıyla kolayca seçebilirsiniz. Filmleri seçmek kadar film içinde ileri geri sarma hareketleri yapmak da oldukça kolaydır. Ayrıca her filmle alakalı detaylı bilgilere, afişe ve fragmana aynı sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. Bazı filmlerde kiralama veya satın alma seçenekleri çıksa da filmlerin bir kısmı ücretsiz olarak servis edilir. 

30 Günlük Kiralama Süresi

Apple TV’de kiralama seçeneği bulunan filmleri izleme adına toplamda bir aylık bir süre verilir. Buna rağmen filmi izlemeye başladığınız anda 48 saatlik bir süre söz konusudur. 48 saatin sonunda kiralama hakkınız sona ermiş olur. Normal kalite filmler ile HD kalite filmler arasında belli bir fiyat farkı bulunur. Bu nedenle filmi kiralamadan önce bu detaya özellikle dikkat etmelisiniz. 

Filmleri Satın Almak Çok Kolay

Apple TV’de aynı şekilde bazı filmler için satın alma opsiyonu bulunuyor. Bir filmi satın almak istediğinizde filmle ilgili hakkınız belli bir süreyi kapsamıyor. Dolayısıyla ne zaman isterseniz, satın aldığınız filmi tekrar tekrar sevdiklerinizle beraber yeniden izleyebilirsiniz. Satın alınan filmler yüksek kaliteli olarak sunulur. Şu anda satın alma ücretleri ortalama 12 TL ile 18 TL arasında değişiyor. Apple TV’nin çok geniş seçeneklere sahip olan bir menüsü bulunuyor. Örneğin yabancı bir filmi izlediğinizde Türkçe altyazılı / orijinal dil seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. İleri sar tuşuna 3 defa bastığınızda ileri sarma hızı maksimum düzeye çıkacaktır. Bu özellik, geri sarma işlemi için de geçerlidir. Şu anda Türkçe dil seçeneği ile alakalı bazı eksiklikler var; ancak Apple TV, tam anlamıyla Türkiye’de yayın hayatına başladıktan sonra bu eksikliklerin hızlı bir şekilde giderilmesi bekleniyor. 

Açık Bilgisayarınızdaki Dosyalarınıza Erişebilirsiniz

Apple TV’nizi evinizde yer alan herhangi bir bilgisayarla eşleştirmeniz de mümkündür. Ev Paylaşımı açık olan bilgisayarınıza Apple TV ile erişebilirsiniz. İTunes abonesi olmayanlar dahi bilgisayarlarını Apple TV ile entegre edebiliyor. Bu işlemleri yaparken bilgisayarınıza dokunmanıza gerek bile kalmaz. Filmlerden videolara, müziklerden dizilere pek çok içeriğe bu şekilde ulaşabilirsiniz. Bu arada Apple TV ciddi bir veri harcadığı için, kotası sınırlı olanların dikkatli olması gerekir. 


Ayşe Yeren
Ayşe Yeren
×
Mobil Sürümünü görüntüle
loader yükleniyor...