Instagram Bio Font

İÇİNDEKİLER

Instagram kullanıcılarının son derece önemsedikleri 'bio' kısmı, kendinizi veya yaptığınız işi tanıtabileceğiniz bir alan olarak düşünülmüş. 'Bio' tam anlamıyla biyografiye tekabül ediyor ve siz bu alanı etkin bir biçimde kullanırsanız, takipçi sayınızı arttırabilir, daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Instagram'ın biyografi kısmını etkin kullanabilmeniz adına birkaç farklı yöntem bulunuyor.

Son yıllarda iyice popüler olan alt alta yazı yazma furyası Instagram'ın biyografi kısmında da sıklıkla kullanılıyor. Yapması oldukça kolay olsa da bazı Instagram kullanıcıları için külfet haline gelebiliyor. Biz de Instagram biyografi kısmını farklı yöntemlerle nasıl doldurabileceğiniz hakkında bir kılavuz hazırladık. İlk olarak yazım seçeneğine karar vermek gerekiyor. Sonuçta her kullanıcının farklı bilgilere yer verdiği bio bölümü gerek font, gerekse içerik anlamında size özgü olmalıdır. Instagram'ın biyografi kısmında kullanıcıların yaşadığı ortak problemlerden bir tanesi de yazıları ortalayarak yazmaktır. Bu durumun çözümü de alında oldukça basittir.

ifonts-1.jpg

Alt Alta Maddeleme

Alt alta maddeleme yönteminde kullanıcılar genellikle 'Enter' tuşuna basarak alt satıra geçmeye çalışıyorlar. Fakat son halini kaydettiklerinde yazılar yan yana gelmiş oluyor. Bu yüzden bilgisayar üzerinde bu taktik pek de iyi sonuç vermiyor. Bilgisayar üzerinden alt alta maddeleme yapmak isterseniz 'Shift + Enter' tuşlarına beraber basmanız gerekir. Böylece bir alt satıra geçmiş ve satır başı yapmış olursunuz. Yazılar da kaydettikten sonra alt alta sıralanır.

Sembol veya Farklı Font Kullanma

İnstagram bio sembolleri hakkında bir bilginiz yoksa veya nasıl kullanılacağını bilmiyorsanız, sahip olduğunuz telefonun işletim sistemine göre birtakım aplikasyonlara göz gezdirebilirsiniz. Örneğin, Android işletim sistemine sahip kullanıcılar, Symbol adı verilen ücretsiz uygulamayla farklı semboller ve yazı fontları bulabilirler. Aynı durum, iOS işletim sistemine sahip kullanıcılar için de geçerlidir.

Ortalayarak Yazma

Yazıyı ortalamak için ne kadar boşluk koysanız da, kaydettikten sonra yazı sola yatık şekilde duracaktır. Yazıları ortalamak için ihtiyacınız olan şey, ASCII yazılım diline ait kodlamalardır. İlk olarak bulunduğunuz satıra '.' koyun ve bir alt satıra geçin. Daha sonra klavye üzerinden 'Alt + 255' tuşlarına basın. Alt tuşuna bastıktan sonra sırasıyla 255'i tuşlarsanız, bir boşluk bırakmış olursunuz. Bu işlemi dilediğiniz kadar yapabilirsiniz. Yaptıktan sonra istediğiniz yazıyı yazın ve kaydedin.

Instagram Yazı Fontu Nasıl Değiştirilir?

Instagram'da dilerseniz kendiniz dilerseniz de firmanız için görsel marka oluşturabilirsiniz. Fotoğraf düzenleme, Instagram stories highlights kapaklarını değiştirme gibi birçok dokunuşla kullanıcılar üzerinde istediğiniz etkiyi bırakma imkanınız bulunuyor. Fakat, konu Instagram yazı fontuna gelince seçenekler giderek daralıyor. Biyografi, başlıklar ve yorumlar için Instagram'da kullanabileceğiniz tek bir font bulunuyor.

Ancak siz, biyografi yazılarınızı şekilli hale getirebilirsiniz. Tabii bunu yapabilmek adına mobil bir uygulama ya da web aracı kullanmanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra biyografinizde rengarenk ve farklı fontlarda yazılmış yazıları kullanabilirsiniz. Özellikle işletme hesaplarının Instagram'ın kullanıcılarına çizdiği sınırların dışarısına çıkarak yeni fontlar kullanmaları, markalarını özelleştirme adına yapabilecekleri en mantıklı hareketlerden bir tanesidir.

1. Instagram Yazı Fontunu Belirleyin

Telefonunuzu kullanarak uygulama marketinde 'Fonts for Instagram', 'Instagram Fonts' gibi pek çok uygulama bulabilirsiniz. Bu uygulamaların en büyük yararı ise kullanmak istediğiniz fontun Instagram ile uyumlu olup olmadığını tespit etmektir. Bu sayede doğru fontu seçebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra açıp bir metin girdiğinizde, kendinize veya markanıza en uygun yazı fontu sizler için listelenecektir.

2. Fontu Biyografi Kısmına Yapıştırın

Kullanmak istediğiniz fonta karar verdikten sonra metni kopyalayın. Daha sonra Instagram uygulamasına giriş yapın ve profiliniz üzerinden 'Profili Düzenle' seçeneğini işaretleyin. Son olarak kopyaladığınız metni biyografinize yapıştırarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz bu tip farklı fontları yeni bir post atacağınızda altına ekleyebilir ya da mevcut bir postun başlığını güncellemek için kullanabilirsiniz.

Instagram Hikayelerinde Özel Yazı Fontu Nasıl Kullanılır?

Instagram'da en çok dikkat çeken yer biyografi olduğu için biz de ilk olarak fontun biyografide nasıl değiştirileceğini anlattık. Zaten Instagram da kendi yaptığı açıklamada biyografi kısmının giderek daha önemli hale geleceğini, işletmelerin bu alanı kullanırken daha dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.

Instagram'ın diğer bölümlerinin dışında hikayelerde 5 farklı yazı fontu bulunuyor. Bunlar; daktilo modern, güçlü, klasik ve neon. Bu fontların dışına çıkmak, yeni bir şeyler kullanmak istiyorsanız eğer, tercih edebileceğiniz birkaç seçenek bulunuyor.

1. Grafik Tasarım Uygulaması Kullanma

Instagram hikayelerinde farklı bir font kullanmak için, Font Candy, Typorama, Canva gibi grafik tasarım uygulamaları kullanabilirsiniz. Instagram hikayelerinde farklı font kullanmanıza olanak tanıyan pek çok uygulama olsa da yukarıda yer olan uygulamalar, istediğiniz fontu bulmanıza yarayacak en iyi programlardır. Şimdi sizlere Canva programı üzerinden Instagram hikayelerinde nasıl farklı yazı fontu kullanılacağını anlatacağız.

İlk önce uygulamayı açın. 'Hikayeniz' seçeneğine tıklayın. Karşınıza Canva'nın “Instagram Hikayeleri” şablonlarından herhangi bir tanesi gelecektir. Dilerseniz 'Boş' şıkkının da işaretleyebilirsiniz.
Bir fotoğraf yükledikten sonra sağ alt köşede yer alan '+' simgesine basın.
Karşınıza gelecek pencere üzerinden Canva'nın metin şablonlarından dilediğinizi seçebileceğiniz gibi “Kendi metninizi biraz ekleyin” şıkkını da seçebilirsiniz. Bu sayede daha çok alternatif arasından seçiminizi daha doğru olacak biçimde yapabilirsiniz.
Font değiştirmenin yanı sıra boyut, aralık, hizalama ve çizgi yüksekliği gibi ayarları da değiştirebilirsiniz.
Canva ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir uygulama olsa da eğer premium pakete yükseltirseniz, kendi marka yazı tiplerinizi de yükleyebilirsiniz.

İstediğiniz yazı fontunu bulduğunuzu düşünüyorsanız, sağ üst köşede yer alan 'İndirme' butonuna tıklayın. Mevcut tasarım, telefonunuzun galerisine otomatik olarak kaydedilir siz de bu sayede Instagram'a hikaye olarak yükleyebilirsiniz.

Grafik tasarım uygulamalarını videolara eklenecek yazıların fontunu değiştirmek için de kullanabilirsiniz. Hyper Type, Vont, Videorama gibi uygulamaların yanı sıra bu işlemi gerçekleştirebileceğiniz pek çok uygulama bulunuyor. Hyper Type üzerinden videolara istediğiniz yazı fontunu nasıl ekleyebileceğinizi anlatacağız. Zaten çoğu uygulamada aynı yöntemle ekleniyor.

Uygulamayı açıp kaydırdıktan sonra galerinize gidin.
Hangi videoya font eklemek istiyorsanız, ekranın altında yer alan 'T' seçeneğine basın. Karşınıza çıkacak animasyonlu ve animasyonlu olmayan font koleksiyonundan dilediğinizi seçebilirsiniz.
İstediğiniz fontu bulduktan sonra 'Onay' butonuna tıklayın ve videoyu galerinize kaydedin.

2. Instagram Hikaye Şablonu Kullanma

Instagram hikayelerinizin fontunu değiştirmek için yararlanabileceğiniz diğer bir yöntem de Instagram hikaye şablonu kullanmaktır. Şablonlar genelde tasarımcılar tarafından hazırlandığı için hangi fontların bir arada kullanılabileceği, hangi renk ve mizanpajların sizi ya da markanızı doğru yansıttığı hakkında kararı sizin almanız gerekmez. Bu nedenle hikaye şablonları oldukça iyi bir seçimdir. Pek çok yerden ücretsiz olarak indirebileceğiniz şablonlar sayesinde çeşit çeşit, renk renk fontlar kullanabilirsiniz.

Sizin de gördüğünüz gibi kendiniz veya markanız için özel Instagram yazı fontu kullanmak oldukça kolaydır. Yazı fontunu değiştirmek sizi bir adım öne taşıyacaktır.


Büşra Özgüç
Büşra Özgüç
×
Mobil Sürümünü görüntüle
loader yükleniyor...