Popüler ve Ücretsiz Javascript Kitapları

İÇİNDEKİLER

JavaScript sadece önyüzde kullanılan bir dil olmaktan çıkalı uzun zaman oldu. JavaScript günümüzün en popüler programlama dili olmuş durumda. Artık arkaplanda çalışan web uygulamalarından masaüstü uygulamalara, mobil uygulamalardan önyüze bir çok çatı ve kütüphanesiyle JavaScript, herhangi bir programlama diliyle yapabileceğiniz her işi mümkün kılan bir araç haline geldi. Bu yazıda en popüler ve ücretsiz JavaScript kitapları ve kısa özetlerini ele aldık.

JavaScript Enlightenment

Saygın önyüz geliştiricisi Cody Lindley tarafından kaleme alınan JavaScript Enlightenment, yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi samimi bir dil içeriyor. JavaScript Enlightenment bir konuya fazlasıyla odaklanıyor; JavaScript öğrenmek isteyen herhangi bir geliştiricinin üçüncü parti kütüphanelere bağlı kalmadan kodlama yapabilmesi. Kitap JavaScript'te ilerlemek ve bağımsız geliştirici olmak isteyen herkesi hedefliyor. Kendi başınıza kodlama öğrenmek zor olabilir ancak JavaScript Enlightenment tüm zorlukları aşıp eksikleri giderecek bir kitap.

Kirabı indirmek için : JavaScript_Enlightenment.pdf 

Learning JavaScript Design Patterns

Her programlama dili kullanıcılarına o dile özel belirli özellikler ve fonksiyonlar sunar. Ancak bazı şeyler programlamayla kaçınılmaz şekilde iç içedir ve tasarım örüntüleri de bunlardan biri. Bir tasarım örgüsü yazılım projelerinde tekrar karşınıza çıkabilecek sorunlara karşı üretilen çözümdür.

Tasarım örüntüleri programlama konuları içinde en çok konuşulanlardan biri ve Addy Osmani'nin yazdığı 'Learning JavaScript Design Patterns' kitabı bu konuyu derinlemesine ele alıyor.

Kitabı indirmek için : Learning JavaScript Design Patterns

jQuery Enlightenment

JavaScript virtüözü Cody Lindley geliştiricileri jQuery konusunda aydınlatmak için yazdığı jQuery Enlightenment kurulmuş en popüler JavaScript kütüphanesini baştan sona anlatıyor. Cody Lindley bu başyapıtında jQuery ile websitelerini etkileşimli yapmanın, dinamik fonksiyonlar eklemenin ve türünün tek örneği kullanıcı deneyimleri oluşturmanın püf noktalarını okurlarıyla paylaşıyor. jQuery Enlightenment geliştiricilerin orta ve ileri düzeydeki bilgilerini güçlendirmeyi planlıyor. Kitap ön koşul olarak JavaScript tecrübesine ihtiyaç duysa da daha önceden jQuery bilmenize ihtiyaç duymuyor.

Kitabı indirmek için : jQuery Enlightenment 

Node - Up and Running

Node.js tartışmasız olarak yüzyılın lider JavaScript çatısı. Halen bir çok çatı ve kütüphane Node.js için yapılıyor ve hepsini takip etmek artık oldukça zor bir hal aldı. Her geçen gün daha fazla geliştirici Node.js kullanmaya başladıkça topluluklardaki sorular yığılmaya, fikirler ve yapılmak istenen şeyler artmaya başladı.

Node: Up and Running JavaScript geliştiricilerinin bu dili öğrenmesi için gerekli tüm püf noktaları ve ayrıntıları ele alıyor. Tom Hughes-Croucher ve Mike Wilson optimize edilmiş web siteleri, platform ve servisler kurabilmek için gereken tüm modül ve paketleri bu kitapta ayrıntılarıyla işlemiş ve anlatmış.

Kitabı indirmek için : Node - Up and Running   

 

Single page apps in depth

Tek sayfa uygulamalar ve websiteleri giderek popüleritesi artan bir konumda. Bütün bir uygulama ve ya websitenin tek sayfa içinde olması iş dünyası tarafından oldukça çekici bulunuyor. Tek sayfa tasarımlar kullanıcının belirli parçalar arasında sürekli gidip gelmesi yerine en saf ve doğal haliyle uygulamada gezinmesine olanak sunuyor. Eğer sıfırdan başlayarak bir kaç günde bir tek sayfa uygulaması oluşturmak istiyorsanız Mikito Takada sizin rehberiniz olacak.

Kitabı indirmek için : Single page apps in depth 


Volkan İnanç
Volkan İnanç
×
Mobil Sürümünü görüntüle
loader yükleniyor...