Retweet nedir?

Hayatımızı Twitter uygulamasıyla giren retweet kavramı, diğer pek çok sosyal medya uygulamasında, farklı versiyonlarda kullanılıyorlar olsa da hiçbiri, Twitter'daki retweet kadar etkili değil. Beğendiğiniz bir tweet'i RT (Retweet) etmeden önce unutmamanız gereken bir - iki detay bulunuyor. Örneğin, kullanıcıların attığı tweetler herkes tarafından görülebileceği gibi kullanıcı isterse hesabını kilitleyerek tweetlerinin yalnızca kendi takipçileri tarafından görülmesini sağlayabilir. Kitli olan hesaplardan retweet etme ya da yorumla retweetleme gibi özellikleri gerçekleştiremezsiniz.

Retweet kısaca, Twitter kullanan kişilerin tweetlerini paylaşma işlemidir. Retweet işleminde, kullanıcının attığı tweeti olduğu gibi takipçilerinizle paylaşabileceğiniz gibi alıntılayıp kendi yorumunuzu ekleyerek de paylaşabilirsiniz. Retweet butonuna tıkladığınızda, retweetiniz ya da alıntıladığınız retweetiniz, paylaştığınız tweeti referans alır. Yorum ekleyerek paylaştığınız tweete yanıt geldiği zaman, tweetin asıl sahibi otomatik olarak sohbete dahil olmaz. Orijinal tweetin sahibini de konuşmaya eklemek istiyorsanız eğer, vereceğiniz cevapta kullanıcı adını geçirmeniz gerekir.

retweet

Retweet Nasıl Yapılır?

Retweet, Twitter'da bir kişinin sesini duyurmasına en çok yardımcı olan özellik olarak karşımıza çıkıyor. Beğendiğiniz bir yorumu, fotoğrafı ya da yardım amaçlı bir tweeti takipçilerinizle paylaşmak için retweet seçeneğini kullanabilirsiniz. Bir teweeti rt'lemek için 2 basit adımı uygulamanız gerekiyor.

1. Paylaşmak istediğiniz tweetin üstüne gelin ve retweet simgesine tıklayın.

2. Açılan pencerede retweetlemek üzere olduğunuz tweet gösterilir. Retweet butonuna tıklayarak retweet işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Retweet Nasıl Geri Alınır?

Daha önceden retweetlemiş olduğunuz bir gönderiyi dilediğiniz zaman profilinizden kaldırabilirsiniz. Retweeti geri alma işleminden sonra retweet etmiş olduğunuz gönderiyle hiçbir ilişkiniz kalmaz ve bir daha profilinizde görünmez.

Retweet geri alma işleminde ilk olarak retweet etmiş olduğunuz gönderiyi bulmanız gerekiyor. Daha sonra, işaretli olan retweet butonuna tıklayarak gönderiyi profilinizden kaldırabilirsiniz.

Yorumla Birlikte Retweet Nasıl Yapılır?

Twitter ilk kurulduğunda olmayan, zaman içerisinde geliştirilen sürümle birlikte eklenen yorumla birlikte retweet özelliği birçok kullanıcı tarafından beğeniyle karşılandı. Beğendiğiniz ve takipçilerinizle paylaşmak istediğiniz tweete kendi yorumunuzu katarak retweetleyebilirsiniz. Bu işlem için de 3 basit adımı uygulamanız gerekiyor.

1. Paylaşmak istediğiniz tweetin üzerine gelerek retweet simgesine tıklayın.

2. Karşınıza 'Retweet Et' ve 'Yorum Ekle' özellikleri çıkacak. Yorum Ekle butonuna tıklayın.

3. Yorumunuzu ekleyin ve 'Tweetle' ögesine basın.

Yorumla Birlikte Retweet Nasıl Silinir?

Yorumla birlikte retweet işlemi, Twitter tarafından özgün bir tweet olarak algılanır. Bu nedenle yorumla birlikte retweet ettiğiniz gönderiyi profilinizin zaman akışından kaldırmak istiyorsanız, normal bir tweeti silme işleminde uyguladığınız adımları takip etmeniz gerekiyor.

İlk olarak profilinizden silmek istediğiniz yorum ekli tweeti bulmanız gerekiyor. Daha sonra, sağ üst kısımda bulunan simgeye tıklayın ve açılan 'Tweeti Sil' ögesine basın. Doğrulamak için sil butonuna tıkladıktan sonra artık ne siz ne de takipçileriniz tweetinizi görebilir.