Breadcrumb Nedir?

İÇİNDEKİLER

Breadcrumb, Türkçe çevirisi "ekmek kırıntıları" dır. Web dünyasında ise, kullanıcıların bir web sitesinde bulundukları yeri anlamalarını sağlayan bir link yapısı olduğundan, breadcrumb olarak adlandırılmıştır.

Aşağıda bir breadcrumb link örneği görülmektedir.

breadcrumb.jpg

Görüldüğü üzere, kullanıcı bir bakışta web sitesi içerisinde, nerede bulunduğunu ve hiyerarşiyi anlayabiliyor. Genellikle breadcrumb linklerde ilgili kategoriye de bir link bulunur. Böylece, kullanıcıların diğer kategoriler arasında da kolayca dolaşımı hedeflenir.

Breadcrumb ve Rich Snipppet Kullanımı

Rich Snipppet, arama motorlarının web sitemizde bulunan içerikleri anlamlandırmasına yarayan kodlardır. Rich Snipppet'ın SEO için önemini de biliyoruz. Rich Snipppet olarak tanımlanabilecek bilgiler arasında, breadcrumb da bulunuyor. Bu sebeple, breadcrumb kullanımına ek olarak, Rich Snipppet kullanımını öneriyoruz.

Rich Snipppet kullanıldığında Google görünümüzde bir farklılık olacaktır.

Rich Snipppet kullanıldığında linkler ">" simgesi ile ayrılırak gözükür. Kullanılmadığında ise klasik link görünümü (/ ile ayrılmış şekilde) bir göürünüm olacaktır. Aşağıdaki örnekte, üstteki örnek klasik görünüm, alttaki örnek ise Rich Snipppet kullanılmış link yapısıdır.

screen-shot-2018-10-18-at-14-40-03.png


Volkan İnanç
Volkan İnanç
×
Mobil Sürümünü görüntüle
loader yükleniyor...