Ücretsiz Grafik Tasarım Programları

İÇİNDEKİLER

Bambaşka bir dünya grafik tasarım… Tasarımlarınızın hayal gücünüzle sınırlı olduğu “sky is the limit” (limit gökyüzüdür) felsefesinin tam olarak anlam kazandığı bir alan. Profesyonel olarak bu işle uğraşanların yanı sıra, bu renkli ve eğlenceli dünya için hobi olarak çalışanlar da epey var. Hal böyle olunca ücretsiz uygulama arayışı da epey revaçta oluyor. Grafik tasarım ile ilgileniyor ancak bu işlere çok da bütçe ayırmak istemiyorsanız bu yazımız tam size göre. Grafik tasarımda kullanılan ücretsiz uygulamaları sizin için mercek altına aldık.

1572286734_databasedesign_infographic.jpg

Inkscape

Windows, Linux ve Mac platformlarında kullanabilirsiniz. Adobe Illustrator veya CorelDraw’a alternatif bir program. Eğer tasarım yapmakta zorlanıyor ve yardıma ihtiyaç duyuyorsanız resmi internet sitesi içinde bulunan eğitim videolarından da yararlanabilirsiniz.

Gimp

Indscape ile benzer olarak Windows, Linux ve Mac platformlarında kullanabilirsiniz. Grafik tasarım programları içinde en çok tercih edilenlerden. En önemli özelliği açık kaynak kodu olması. Yani sürekli geliştiriliyor ve farklı sürümlerle kullanıcıya farklı deneyimler sağlıyor.

Krita

VFX endüstrisi ve konsept sanatçılar, illüstratörler ve sanata dair pek çok alanı düşünerek tasarlanan bir araç. 10 yılı aşkın süredir geliştiriliyor ve açık kaynaklı bir tasarım aracı olarak hayatımızda varlığını sürdürüyor. Her türlü çalışmaya uygun geniş fırça setinin yanı sıra gelişmiş filtreleri ile kullanıcıya bir dizi eklenti sunar.

Daz studio

Windows ve Mac platformlarında kullanabilirsiniz. 3 boyutlu tasarımlar yapmak için ideal. Öncelerde ücretli bir platformdu. Ancak artık eğitim videoları ile birlikte ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz. Site içinde 3 boyutlu taslaklar da var ancak bunlar ücretli kategoriden.

Easel.ly

Adından da anlaşılabileceği gibi kolay bir tasarım aracı. Tüm online platformlardan ulaşabilirsiniz. Dijital pazarlamanın en yaygın kullanılan araçlarından biri. Özellikle yeni başlayanlar için ideal. Online ve akıcı kullanımıyla kolay adapte olursunuz.

Pixlr

İos ve android platformlarda kullanabileceğiniz Pixlr kendini “ dünyanın en popüler çevirimiçi fotoğraf editörü” olarak tanımlıyor. Pixlr, 600’den fazla efekt ve yer paylaşımı özelliğine sahip. Kırma ve yeniden boyutlandırma gibi pek çok işlemi yapabileceğiniz gibi aynı zamanda bir fotoğraf editöründen bekleyebileceğiniz her şeye de karşılık veriyor diyebiliriz.

Vectr

Hem tarayıcı üzerinden kullanabilirsiniz hem web uygulaması hem de masaüstü. 2D grafik tasarımları oluşturabilirsiniz. Simge, logo tasarımı, illüstrasyon ve web sitesi tasarımları yapmak için de çok uygun. Mac, Windows, Linux ve Chromebook üzerinden çalışabilirsiniz.

main-qimg-c4a7ed783c48226dd866af1cee93785c.jpg

Canva

Canva online grafik tasarım ve fotoğraf düzenleme platformu olarak hayatımızda. Kolay kullanımlı grafik tasarım programlarından. Canva’nın ne güzel özelliklerinden biri sitenin Türkçe desteği oluşu. Yani o karışıklık içinde bir de çeviri ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Paint.net

Microsoft’un Windows sürümleri ile birlikte gönderdiği Paint programına yine Windows destekli bir alternatiftir. Kullanışlı ve ücretsizdir. Sanatsal bir çalışma yapamazsınız ancak fotoğraf üzerinde düzenleme yapabilir, efektler oluşturabilir, perspektifler yaratabilirsiniz. Paint.net için Photoshop’a iyi bir alternatif diyebiliriz.


Büşra Özgüç
Büşra Özgüç
×
Mobil Sürümünü görüntüle
loader yükleniyor...